Консервуючий фактор сінажу — це так звана «фізіологічна сухість середовища» та відсутність доступу повітря. Поняття «фізіологічної сухості» полягає в тому, що при підв’ялюванні рослин до 50-55 % водоутримуюча сила їхніх клітин досягає 50-55 атм, водночас більшість бактерій здатні поглинати воду до 50 атм. У таких умовах можуть розвиватися тільки гриби з пліснявою, але вони не є аеробними організмами, тому створити для них умови, у яких вони не зможуть розвиватися, можна просто перекривши доступ повітря.

При вологості 60 % ми вже отримаємо не сінаж, а силос. Коли вологість нижче 45 %, збільшується витрата листяної маси, якісно ущільнити масу дуже складно.

Враховуйте все це при виконанні заготівлі сінажу та силосу, незалежно від того, як ви будете пакувати й консервувати корм.