Майже пів століття фермерські господарства справно використовують для заготівлі корму на зиму силосні плівки. Та й сьогодні уявити собі сучасні системи заготівлі силосу без цього матеріалу практично неможливо, особливо якщо йдеться про силосні траншеї, ями і бараки. Саме плівка в такому разі є для маси, що силосується, своєрідним дахом, що не пропускає ні вологу, ні повітря. Так забезпечуються важливі передумови для гарного силосування.

Силосування — це оптимальний і відомий багато століть спосіб консервації і зберігання кормів. Щоб на фермі був соковитий корм для худоби навіть через пів року або рік після заготівлі, використовують силосні ями або траншеї, накриті спеціальною плівкою.

Саме за допомогою герметичних умов і створюється оптимальний для молочнокислих бактерій мікроклімат. Ці бактерії надалі переробляють в молочну кислоту рослинні цукри, завдяки чому гарантується консервація корму.

Надійність плівки разом з багатьма іншими важливими факторами, такими як склад і якість корму, довжина нарізки, час і термін укосу, ступінь ущільнення корму, впливають на кінцеву якість готового силосу.

Дуже важливо при заготівлі кормів на зиму за допомогою силосних плівок дотримуватися технології. Адже навіть неправильне укриття ями або неякісна плівка можуть вплинути на масу, що силосується, у ямі або траншеї. Як результат — залишиться занадто велика кількість кисню, через що вплив молочнокислих бактерій може не бути оптимальним, підсумком стане розмноження цвілевих грибів і дріжджів. У такому випадку навіть досить щільна плівка не врятує ситуацію, і силос буде заготовлено неправильно.

Використовуйте якісну силосну плівку і дотримуйтесь технології силосування, адже тільки так можна гарантувати те, що тварини взимку отримають відмінний корм.