Закваски (інокулянти) — це продукти з молочнокислими штамами бактерій та сумішшю ензимів, які сприяють швидкому підкисленню подрібненої та утрамбованої рослинної маси завдяки зброджуванню цукрів, підвищуючи ефективність процесу консервації корму. У складі заквасок містяться біологічні концентрати молочнокислого стрептокока, молочнокислої палички та інших корисних бактерій. Допомагає створити несприятливі умови для розвитку гнилі та збагачує корм необхідними захисними елементами. Дозволяє покращити якість заготівлі та контролює процес ферментації. Закваска безпечна, проста у використанні й легко розчиняється у воді.
Закваска для силосу — продукт із молочнокислими штамами бактерій та сумішшю ензимів. Максимально зберігає вітаміни та регулює процес бродіння силосу. Закваска допомагає створити несприятливі умови для розвитку гнилі та збагачує корм необхідними бактеріями. Дозволяє покращити якість заготівлі та контролює процес ферментації силосу. Закваска безпечна та проста в застосуванні, як і процес її внесення.
Закваски (інокулянти) регулюють процес бродіння, що дозволяє зберегти максимальну кількість вітамінів та правильне співвідношення органічних кислот у кормі, що позитивно впливає на склад заготівлі. Забезпечують оптимальне збереження поживних речовин сировини під час зберігання маси.
Основне завдання силосування полягає в тому, щоб досягти максимальної якості кормів, а також зменшити кількість шкідливих мікроорганізмів у них. Допомогти досягти цього можуть спеціальні біоконсерванти (інокулянти), відомі також як закваски.
Закваски бувають двох видів:
Кожна з них має переваги й недоліки. Порошкова форма закваски вимагає незначної попередньої підготовки, але її безперечними перевагами є тривале зберігання в упаковці та практично повна відсутність витрат на транспортування. Рідка закваска майже готова для використання, основна перевага — бактерії в ній перебувають в активному стані й при попаданні в живильне середовище відразу “беруться до роботи”.
Інокулянти містять анаеробні (не потребують кисню) бактерії одного або декількох видів: Lactobacillus plantarum, Lactobacillus, Pediococcus, Lactobacillus buchneri або Enterococcus faecium. Вони швидко розмножуються, ефективно оптимізуючи процеси біоконсервації.
Використовувати закваски вигідно та зручно, адже отримуємо:
1. Регульований процес ферментації:
2. Високу якість протеїну завдякик:
3. Поліпшення перетравності клітковини та засвоєння крохмалю:
4. Аеробну стабільність:
5. Високу економічну ефективність використання:
Визначення якості корму:
Закваска допомагає покращити якісні показники корму та терміни його зберігання, але це не скасовує необхідності дотримання технології заготівлі: від збирання врожаю до герметизації сховища. Тільки за умови суворого дотримання правил щодо кожної культури можна отримати якісний силос чи сінаж. Для отримання максимальної ефективності від інокулянту рекомендується підбирати конкретний штам бактерій з огляду на конкретну культуру рослин та вологість заготівлі. Саме для цього виробники розробляють окремі лінійки заквасок.
Зверніть увагу на технічні характеристики обладнання та їх відповідність нормам витрат виробника біодобавки.
Кожен виробник закваски має свою формулу та використовує певні бактерії. Вибір, з якими штамами використовувати продукт, залишається спірним питанням. Але присутність гомоферментативних бактерій є безумовною перевагою, тому що вони повністю розщеплюють цукор і не залишають можливості створення летких жирних кислот, наявність яких призводить до втрати до 10 % обмінної енергії корму.
Важливо! Чим вища чисельність природної популяції молочнокислих бактерій у заготовленій сировині, тим нижчий рівень активності привнесених бактерій шляхом інокуляції. Закваски будуть діяти краще, якщо вологість маси, що заготовляється, буде перебувати в рекомендованих нормах або навіть нижче.
Бактерії заквасок погано переносять хлоровану воду (рівень хлору не повинен перевищувати 1 ppm = 1 проміле = 1 частину на мільйон). Зберігати закваски необхідно у прохолодних та сухих умовах для збереження життєздатності бактерій.
Закваска для силосу — продукт, який містить у собі штами молочнокислих бактерій, у деяких випадках — суміш ензимів. Регулює процес бродіння, що дозволяє зберегти максимальну кількість вітамінів та правильне співвідношення органічних кислот у силосі.
Закваска збагачує корм молочнокислими бактеріями та створює несприятливі умови для розвитку мікрофлори гниття. Окрім того, вона знижує витрати сухих речовин і азоту, що позитивно впливає на склад заготівлі.
Основна задача силосування полягає у тому, щоб досягти максимальної якості кормів, а також зменшити кількість шкідливих мікроорганізмів у них. Досягти цього можуть спеціальні біоконсерванти чи інокулянти, відомі також як “закваски”.
Закваски бувають двох видів:
Кожна з них має переваги та недоліки. Порошкова форма закваски потребує незначної попередньої підготовки, але її безперечними перевагами є довготривале зберігання в упаковці та практично повна відсутність витрат на транспортування. Рідка закваска вже готова до застосування, бактерії в ній перебувають в активному стані й при потраплянні до поживного середовища одразу “стають до роботи”.
Використовувати закваски вигідно та зручно, адже:
Визначення якості корму:
Закваска допомагає покращити якісні показники корму та термін його зберігання, але це не скасовує необхідності дотримання технології правильного процесу заготівлі: від збору урожаю до герметизації сховища. Лише при умові суворого дотримання правил для кожного з видів культур можна отримати якісний силос чи сінаж.
Зверніть увагу на технічні характеристики обладнання та їх відповідність нормам витрат виробника закваски.
Кожен виробник закваски має свою формулу і використовує певні бактерії. Вибір, з якими саме штамами використовувати закваску, залишається спірним питанням. Але присутність гомоферментативних бактерій є безумовною перевагою, тому що вони повністю розщеплюють цукор і не залишають можливості творення летючих жирних кислот, присутність яких призводить до втрати до 10 % обмінної енергії корму.
Ваша заявка прийнятя.
Менеджер зв’яжеться з вами найближчим часом.