Головна / Продукти / Закваска для силоса

Закваска для силосу

Закваска для силосу — продукт із молочнокислими штамами бактерій та сумішшю ензимів. Максимально зберігає вітаміни та регулює процес бродіння силосу. Закваска допомагає створити несприятливі умови для розвитку гнилі та збагачує корм необхідними бактеріями. Дозволяє покращити якість заготівлі та контролює процес ферментації силосу. Закваска безпечна та проста в застосуванні, як і процес її внесення.

Закваска для силосу — продукт із молочнокислими штамами бактерій та сумішшю ензимів. Максимально зберігає вітаміни та регулює процес бродіння силосу. Закваска допомагає створити несприятливі умови для розвитку гнилі та збагачує корм необхідними бактеріями. Дозволяє покращити якість заготівлі та контролює процес ферментації силосу. Закваска безпечна та проста в застосуванні, як і процес її внесення.

Закваска для силосу — продукт, який містить у собі штами молочнокислих бактерій, у деяких випадках — суміш ензимів. Регулює процес бродіння, що дозволяє зберегти максимальну кількість вітамінів та правильне співвідношення органічних кислот у силосі. Закваска збагачує корм молочнокислими бактеріями та створює несприятливі умови для розвитку мікрофлори гниття. Окрім того, вона знижує витрати сухих речовин і азоту, що позитивно впливає на склад заготівлі.

Види заквасок та біоконсервантів

Основна задача силосування полягає у тому, щоб досягти максимальної якості кормів, а також зменшити кількість шкідливих мікроорганізмів у них. Досягти цього можуть спеціальні біоконсерванти чи інокулянти, відомі також як “закваски”. Закваски бувають двох видів:

  • рідинні;
  • порошкові.

Кожна з них має переваги та недоліки. Порошкова форма закваски потребує незначної попередньої підготовки, але її безперечними перевагами є довготривале зберігання в упаковці та практично повна відсутність витрат на транспортування. Рідка закваска вже готова до застосування, бактерії в ній перебувають в активному стані й при потраплянні до поживного середовища одразу “стають до роботи”.

Переваги використання заквасок (біоконсервантів та інокулянтів)

Використовувати закваски вигідно та зручно, адже:

  • вони прості в застосуванні;
  • підходять для різних різновидів рослин;
  • контролюють процеси ферментації та анаеробну стабільність, що пригнічує розвиток шкідливої мікрофлори;
  • відсутні втрати корисних речовин у кормах, які йдуть на заготівлю;
  • у результаті в силосі залишається якісний протеїн.

Визначення якості корму

  • Молочної кислоти має бути не менше половини від загальної кількості кислот.
  • Співвідношення молочної та оцтової кислоти в якісному силосі — від ⅕ до ⅓.
  • Масляної кислоти не більше 0,3 %.
  • РН — від 3,8 до 4 для кукурузного силосу і менше 4,5 — для трав’яного силосу.
  • Корм добре з’їдається та перетравлюється тваринами.
  • Відсутність вторинної ферментації.
  • Мінімальні втрати при зберіганні.

Закваска допомагає покращити якісні показники корму та термін його зберігання, але це не скасовує необхідності дотримання технології правильного процесу заготівлі: від збору урожаю до герметизації сховища. Лише при умові суворого дотримання правил для кожного з видів культур можна отримати якісний силос чи сінаж.

Зверніть увагу на технічні характеристики обладнання та їх відповідність нормам витрат виробника закваски.

Кожен виробник закваски має свою формулу та використовує певні бактерії. Вибір, з якими саме штамами використовувати закваску, залишається спірним питанням. Але присутність гомоферментативних бактерій є безумовною перевагою, тому що вони повністю розщеплюють цукор і не залишають можливості творення летючих жирних кислот, присутність яких призводить до втрати до 10 % обмінної енергії корму.

Закваска для силосу — продукт, який містить у собі штами молочнокислих бактерій, у деяких випадках — суміш ензимів. Регулює процес бродіння, що дозволяє зберегти максимальну кількість вітамінів та правильне співвідношення органічних кислот у силосі.

Закваска збагачує корм молочнокислими бактеріями та створює несприятливі умови для розвитку мікрофлори гниття. Окрім того, вона знижує витрати сухих речовин і азоту, що позитивно впливає на склад заготівлі.

Види заквасок та біоконсервантів

Основна задача силосування полягає у тому, щоб досягти максимальної якості кормів, а також зменшити кількість шкідливих мікроорганізмів у них. Досягти цього можуть спеціальні біоконсерванти чи інокулянти, відомі також як “закваски”.

Закваски бувають двох видів:

  • рідинні;
  • порошкові.

Кожна з них має переваги та недоліки. Порошкова форма закваски потребує незначної попередньої підготовки, але її безперечними перевагами є довготривале зберігання в упаковці та практично повна відсутність витрат на транспортування. Рідка закваска вже готова до застосування, бактерії в ній перебувають в активному стані й при потраплянні до поживного середовища одразу “стають до роботи”.

Переваги використання заквасок (біоконсервантів та інокулянтів)

Використовувати закваски вигідно та зручно, адже:

  • вони прості в застосуванні;
  • підходять для різних різновидів рослин;
  • контролюють процеси ферментації та анаеробну стабільність, що пригнічує розвиток шкідливої мікрофлори;
  • відсутні втрати корисних речовин у кормах, які йдуть на заготівлю;
  • у результаті в силосі залишається якісний протеїн.

Визначення якості корму:

  • Молочної кислоти має бути не менше половини від загальної кількості кислот.
  • Співвідношення молочної та оцтової кислоти в якісному силосі — від ⅕ до ⅓.
  • Масляної кислоти не більше 0,3 %.
  • РН — від 3,8 до 4 для кукурузного силосу і менше 4,5 — для трав’яного силосу.
  • Корм добре з’їдається та перетравлюється тваринами.
  • Відсутність вторинної ферментації.
  • Мінімальні втрати при зберіганні.

Закваска допомагає покращити якісні показники корму та термін його зберігання, але це не скасовує необхідності дотримання технології правильного процесу заготівлі: від збору урожаю до герметизації сховища. Лише при умові суворого дотримання правил для кожного з видів культур можна отримати якісний силос чи сінаж.

Зверніть увагу на технічні характеристики обладнання та їх відповідність нормам витрат виробника закваски.

Кожен виробник закваски має свою формулу і використовує певні бактерії. Вибір, з якими саме штамами використовувати закваску, залишається спірним питанням. Але присутність гомоферментативних бактерій є безумовною перевагою, тому що вони повністю розщеплюють цукор і не залишають можливості творення летючих жирних кислот, присутність яких призводить до втрати до 10 % обмінної енергії корму.

Рекомендуємо використовувати з:

Вас може зацікавити:

Потрібна консультація?

Якщо у вас залишилися питання про продукцію, напишіть нам через цю форму сайту або зателефонуйте:

    Ми використовуємо cookie-файли для найкращого представлення нашого сайту.
    Продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтесь з використанням cookie-файлів.
    Мы используем cookie-файлы для наилучшего представления нашего сайта.
    Продолжая использовать этот сайт, вы соглашаетесь с использованием cookie-файлов.
    ПрийнятиПринять